Preventieve Fysiotherapie

Preventieve fysiotherapie

Voorkom klachten van de nek, schouder en/of lage rug! 

Waarom?

Klachten van de nek, schoduer en/of lage rug zijn veel voorkomende klachten van het lichaam. Deze klachten worden met name in de reguliere zorg behandeld als ze opspelen. Je kunt de kans op dit soort klachten aanzienlijk verkleinen door preventief te behandelen. Ondanks het gebrek aan klachten van de nek, schouder en/of lage rug toch behandelen.

Hoe? 

Dit soort klachten ontstaan vaak door eenzijdige (zittend werk) of repeterende (fysiek zwaar werk, sport) werkzaamheden. Door de wervelkolom te mobiliseren en de spieren rondom te masseren optimaliseren we de functionaliteit van de wervelkoom. Tevens wordt er tijdens de behandeling besproken welke andere risicofactoren kunnen leiden tot dit soort klachten. 
Bijvoorbeeld 1 keer in de 2 maanden preventief behandelen verkleint de kans op deze klachten. 

Voor wie? 

Zittende beroepen (kantoorbaan, kappers, pedicure, etc.), fysiek zware beroepen (bouw, schilders, etc.), sporten en andere geinteresseerde. 

Vergoeding

In de reguliere zorg (gecontracteerd) is het niet mogelijk preventieve zorg aan te bieden. Er moet tenslotte altijd een indicatie/klacht zijn om te kunnen behandelen. Door ongecontracteerd (contractvrij) te werken is het mogelijk preventief te behandelen. De nota die u krijgt kunt u indienen bij de zorgverzekeraar (zie tarieven voor verdere toelichting en prijzen).